asasasas

Adīta cepure ar bumbulīšiem

cepure

Beidzot arī šallei pievienojās cepure. Nolēmu izmēģināt spēkus arī cepures adīšanā. Pirms tam nebiju adījusi cepures, tikai skolas laikā izmocīju vesti. Vispār jau ir vienkārši, ja visu pareizi sarēķina. Cepuri noadīju ar trešo piegājienu, nekādi nevarēju pareizi sarēķināt, lai mani galvai derētu (mans galvas apkārtmērs ir 55 cm), visu laiku bija pa lielu, bet laika ziņā man tas prasīja aptuveni pusi dienas, protams, ja neskaita pirmos divus mēģinājumus.

Lai uzadītu cepuri man vajadzēja:
• 100 g rupjas dzijas;
• 10 mm zeķu adāmadatas;
• kartona gabalu, šķēres, cirkuli vai zīmuli un lielāka vai mazāka diametra traukus (bumbulīšiem).

Tātad sāku ar to, ka uz adāmadatām uzmetu kopumā 45 valdziņus, sākot adīt pirmo rindu divus valdziņus saadīju kopā (uz katras adatas sanāca pa 11 valdziņiem), lai veidojas kvadrāts, ko apada.
1) 1-5 rindu izadīju „Sviķelī 1×1”, tas ir viens valdziņš izadīts labiski, nākošais kreiliski.
2) 6-9 rindu adīju tikai labiski.
3) 10. rindā uz katras adatas saadīju pirmos divus valdziņus kopā, tas laikam saucas noraukt.
4) 11-13 rinda atkal tikai labiski.
5) 14. rindā saadīju atkal uz katras adatas pirmos divus valdziņus kopā.
6) 15 un 16 rindu tikai labiski un tad katrā nākamajā rindā atkal uz katras adatas saadīju pirmos divus valdziņus kopā līdz man palika 2 valdziņi uz katras adatas. Tos es pārliku uz divām adatām un tad atkal saadīju valdziņus pa divi kopā, līdz palika tikai 4 valdziņi pavisam. Tad es izvilku diegu cauri šiem valdziņiem un nostiprināju adījumā.
Cepure bija noadīta.

Izdomāju, ka man vajag arī bumbulīšus. Bumbulīšus ir vienkārši un arī salīdzinoši ātri uztaisīt.

Vispirms tev vajadzēs divus kartona trafaretiņus (skatīt attēlu). Adīta cepure ar bumbulīšiem
Tad uz kartona trafaretiņiem, kas abi salikti kopā, satin virsū dziju. Jo vairāk dzijas tiek uztīts, jo lielāki un biezāki sanāk bumbulīši. Es tinu tikai vienu kārtu. Adīta cepure ar bumbulīšiem
Tad sagriež dziju gar trafaretiņu ārpusi. Adīta cepure ar bumbulīšiem
Starp abiem trafaretiņiem nosien sagriezto dziju ar dzijas pavedienu, tādejādi izveidojas bumbulītis. Tādus es veidoju trīs un tad piestiprināju cepurei augšgalā. Adīta cepure ar bumbulīšiem

Tas arī viss, mana cepure bija gatava valkāšanai.

Cepuru laiks vēl jau nav beidzies un tāda cepure noderēs arī vēl pavasarī, kā arī pašadīta cepure var būt lieliska un unikāla dāvana kādam mīļam un tuvam cilvēkam vai arī kādam draugam.

7 thoughts on “Adīta cepure ar bumbulīšiem”

  1. Super, ļoti skaisti.. Klau, vai tad sviķeli neada pa 2 valdziņiem labiski, pa 2 kreiliski? Tu mazāk paņēmi, jo baigi biezais adījums, ne?

  2. Priecājos, ka vēl kādam patīk un ceru, ka tas būs kā neliels pamudinājums arī citiem kaut ko pašu rokām uzadīt. :) Cik es nedaudz papētīju interneta portālos, tad “sviķeli” ada gan 1×1 valdziņš, gan 2×2 valdziņi, gan pat 3×3 valdziņi. Klasiski jau laikam būtu 2×2 valdziņi, bet kā jau tu minēji, dzija ir diezgan bieza un ja adītu klasisko variantu, domāju, ka neizskatītos tik labi. :)

  3. Nu man personīgi, sviķeļa raksts vispaŗ nepatīk.. bet nu tas ir vienīgais, kas tik stingri satur adījumu kopā un neirst. :)
    Ir jau forši..

  4. Ļoti forši paldies tew Madariņ nju ja tewi ta sauc:)
    Man ari loti patik adit esmu jau treso zeku pari ka izadijusi 13 gados tad vel salles un tulit macisos adit cimdinus:)
    zini tadu adresiti musturs.lv?
    tur ir ideali rokdarbi un loti skaisti tiesam malacite turpini tik uz prieksu(sun)

  5. Sveika, Agnese! Paldies par darba novērtējumu. Jā, man ir zināma mājas lapa musturs.lv, bet labāk man patīk ārzemju mājas lapas, kur ir vairāk ideju. Konkrētas gan nemācēšu nosaukt, jo parasti jaunas idejas meklēju caur google ar dažādiem atslēgas vārdiem, piemēram, knitting patterns.

Comments are closed.